Site icon Окраины Кременчуга

Речной вокзал Кременчуг 1985 год фото номер 2072

Речной вокзал Кременчуг 1985 год фото номер 2072

Дата: 1985 год
Место: Кременчуг, речной вокзал

В 1980-е годы был построен новый речной вокзал. Строительство началось в 1980 году и закончилось в 1985 по идивидуальному проекту архитектора М. Тетевосяна. Здание напоминает плывущий корабль. К его причалу швартовались «Метеоры» и «Кометы», плывущие вверх на Киев и вниз на Запорожье и Херсон. Строительство речного вокзала положило начало реконструкции привокзальной площади.

Комментарии с Facebook

НАТАЛЯ МАРТИН Таким я його пам’ятаю. Було би чудово, якби його відновили в такому вигляді

Anatoliy Kostenko так і недобудували того кораблика…

Татьяна Хлебникова Его достроили и он функционировал

Anatoliy Kostenko — Татьяна Хлебникова так, функціонував, але ж недобудованим так і залишився, на жаль

Sveta Shevelova — Anatoliy Kostenko где? Был вокзал , работал и комнаты отдыха.. и ресторан . Что ещё там должно было быть по плану?

Татьяна Хлебникова — Anatoliy Kostenko моя мама работала в речном порту с 1983 по 1993 год. Все работники порта принимали участие в строительстве вокзала и его подготовке к вводу в эксплуатацию. У вас ложные воспоминания какие-то.

Anatoliy Kostenko — Татьяна Хлебникова то не так сталося, як гадалося, бо ніс того кораблика ще й досі не збудований, та і корма теж, я вже мовчу про облицювання та про той кабак, та про ті ті нумери всередині…

Наталья Попова — Anatoliy Kostenko Я не знаю звідки у вас такі данні, але точно знаю, що під час підпорядкування річкового вокзалу річковому порту вокзал функціонував нв пону силу. Був чудовий готель і кафе «парус», і касовій зал і будувався причал. В кафе проходили і весілля і корпоративи і був чудовий склад кухарів і смачна кухня. А колектив працівників самого вокзалу був дружний і працьовитий. Начальники річкового вокзалу були Іванович Володимир Вікторович і Сінний Євген Петрович. Коли будували річковій вокзал, то працівники всього порту майже всі суботи працювали на будівництві. Облицьовано приміщення було , якщо я не забула — склокрошкою. А про плитку тоді ще ніхто не знав. Ще, слава Богу живі люди, дітищем яких був річковий вокзал і причальна стінка…Можу вас з цимилюдьми познайомити чисто в пізнавальних цілях.

Exit mobile version