Гофровані одноразові стаканчики стали невіддільною частиною нашого життя. Ми зустрічаємо їх всюди – в офісах, кафе, на вечірках, пікніках і безлічі інших місць.
Сьогодні їх також пропонують багато українських інтернет-магазинів, наприклад, широкий вибір гофрованих стаканчиків представлений ось тут simi.kiev.ua/uk/sklyanky-z-hofroyu. Але чи замислювалися Ви, чому саме гофровані стаканчики набули такого широкого поширення? Спробуємо розібратися з цим далі.
У чому плюси використання гофрованих одноразових стаканів?
- Гофрована поверхня стаканчиків забезпечує надійний хват. Завдяки рельєфній текстурі такі стакани не ковзають у руках і дають змогу комфортно утримувати навіть гарячі напої. Ця властивість особливо важлива на виїзних заходах і в русі.
- Хвилеподібна структура стінок надає стаканчикам додаткової жорсткості та міцності. На відміну від звичайних гладких стаканів, гофровані набагато краще зберігають форму і не мнуться, що робить їх зручними для транспортування і штабелювання.
- Матеріалом для виробництва одноразових гофрованих стаканів зазвичай слугує щільний папір або картон. Цей екологічний і біорозкладний матеріал безпечний для здоров’я, не виділяє шкідливих речовин під час контакту з напоями, у т.ч. гарячими. При цьому стаканчики виходять дуже легкими.
- Завдяки невисокій вартості виробництва і логістики, одноразові гофровані стакани вкрай вигідні для бізнесу. Їх можна замовити оптом в одному з інтернет-магазинів одноразового посуду, що знизить грошові витрати, тоді як відсутність необхідності мити їх заощадить Ваші ресурси та час. Актуальні ціни на одноразові стакани представлені на сайті Simi.
- Індивідуальна упаковка для кожної порції напою більш гігієнічна. А компактні розміри та невелика вага стаканів роблять їх ідеальними для поїздок, прогулянок і перекусів на ходу.
Як гофровані стаканчики допомагають насолоджуватися напоєм довше?
Гофрована поверхня утворює повітряні кишені між шарами паперу. Ці прошарки повітря слугують чудовим природним теплоізолятором. Вони перешкоджають швидкій теплопередачі та допомагають напою повільніше остигати або нагріватися.
Згідно з дослідженнями, гофровані стаканчики здатні підтримувати початкову температуру напою на 20-30% довше, як порівняти зі звичайними гладенькими стаканами тієї самої товщини та об’єму. Так, гаряча кава або чай у гофрованому стакані залишиться приємно теплим упродовж 30-40 хвилин, тоді як у гладкій охолоне вже через 20-25 хвилин.
Ефект теплоізоляції особливо помітний на відкритому повітрі та за низьких навколишніх температур. У холодну пору року гофровані стаканчики незамінні для вуличних заходів, походів і поїздок. Вони дають змогу довше насолоджуватися гарячими напоями, зберігаючи їхні зігрівальні властивості.
Завдяки повітряному прошарку стінок у гофрованих стаканах напої не тільки довше зберігають тепло, а й повільніше нагріваються від зовнішніх джерел. Це актуально для прохолодних напоїв у спеку. Перебуваючи під палючим сонцем, лимонад або коктейль у гофрованому стаканчику довше залишаться приємно освіжаючими.