Site icon Околиці Кременчука

Для будівництва нового мосту з Туреччини пливе цілий арсенал мостобудівної техніки

Для будівництва нового мосту з Туреччини пливе цілий арсенал мостобудівної техніки

Для будівництва нового Кременчуцького мосту з Туреччини Чорним морем пливе цілий арсенал мостобудівної техніки
Зі Стамбулу до Кременчука вирушила частина техніки, яка буде використовуватися при зведенні мосту через річку Дніпро. Доставка механізмів здійснюється Чорним морем.
Очікуємо значну кількість будівельної та допоміжної техніки. Зокрема: баржі, плавзасоби, буксири, кран на баржі вантажопідйомністю до 165 тонн, гусеничні та самохідні крани, навантажувачі, бульдозер, грейдер, бетонозмішувачі, екскаватор, бурильна установка.
Зводитиме об’єкт компанія Doğuş Grubu.
Новий міст у Кременчуці будуватиметься паралельно до старого. Він буде вантовий з двома пілонами і матиме 4 смуги руху (по дві в кожному напрямку). Загальна довжина споруд становитиме понад 3 км.
На правому березі Дніпра міст буде сполучатися з автошляхом Н-08 Дніпро-Маріуполь. В районі Літературного провулку буде збудовано транспортну розв’язку. На лівому березі міст буде сполучатися з нинішньою вуличною мережею Кременчука, зокрема початок будівництва буде сполучатися з вул. Велика Набережна. В цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок в різних рівнях.
Додамо, що загалом за Національною програмою відновлення мостів Укравтодор в цьому році планує збудувати та відремонтувати понад 160 штучних споруд по всій країні. Флагмани 2021 року: Запорізькі мости, Кременчуцький міст через Дніпро та Ямпільський міст через Дністер.

Джерело: Укравтодор

Exit mobile version