Site icon Околиці Кременчука

Яка зарядна станція краща: порівняння брендів Bluetti та EcoFlow

Яка зарядна станція краща: порівняння брендів Bluetti та EcoFlow

Популярність альтернативних джерел струму в умовах війни стрімко зростає, особливо в холодну пору року. Відповідно ростуть і ціни, може бути дефіцит на окремі моделі. Варто заздалегідь потурбуватися про забезпечення безперебійного живлення важливої побутової техніки та електроніки на випадок відключення світла. Якщо для заряджання мобільних гаджетів достатньо потужного павербанка, то для іншої техніки оптимальним варіантом є зарядна станція або генератор. Щоправда, переважна сфера використання останніх — це приватні будинки. Для міської квартири найбільш прийнятною є зарядна станція, оскільки характеризується компактними розмірами та відносно великою потужністю.

Проблема вибору

Оскільки до 2022 року переважна більшість українців не переймалася проблемою тривалої відсутності електрики, зарядні станції для цієї категорії споживачів є новою, незнайомою технікою. І хоч війна триває вже два роки, багатьом важко вибрати оптимальну за вартістю та функціоналом мініелектростанцію. Тим більше, що зарядні станції в Україні представлені декількома десятками брендів та сотнями моделей. Навіть знаючи потрібні характеристики, постає проблема вибору. Але якщо уважно вивчити асортимент інтернет-магазинів, виявиться, що найбільше моделей пропонують два бренди, EcoFlow та Bluetti: їхня сукупна доля перевищує показник у 50%. Тобто це явні лідери вітчизняного ринку зарядних станцій.

Порівняння ЗС від EcoFlow та Bluetti

Взагалі будь-які порівняння техніки — справа невдячна, оскільки добитися максимальної об’єктивності важко. У нашому випадку варто взяти для порівняння дві моделі однакової вартості (що зрозуміло, оскільки під час придбання вартісної техніки фінансова сторона на першому плані). Залишається тільки порівняти їхні основні характеристики та функціональність. Якщо орієнтуватися на зарядні станції середньої цінової категорії, то це бюджет десь до 30000 грн. Візьмемо для порівняння BLUETTI EB70 та EcoFlow RIVER Pro, які на початку 2024 року коштували 27 тисяч грн за одиницю товару.

Потужність, ємність акумулятора

Номінальна вихідна потужність EB70 становить 700 Вт (1500 Вт — максимальна), у RIVER Pro це 800-1600 Вт відповідно. В обох моделях встановлена літій-полімерна батарея, у BLUETTI на 760 Вт·г (2500 циклів розряджання/заряджання), в EcoFlow на 768 Вт·г (3000 циклів).

Вихідні порти

EcoFlow має 3 розетки на 220 В, 3 порти USB-A, 1 порт USB-C, у BLUETTI відповідно 2/2/2. Обидві моделі мають роз’єми для підключення до прикурювача та заряджання від сонячних панелей та від мережі.

Швидкість заряджання

Щоби відновити ємність АКБ із 0% до 100%, EcoFlow знадобиться 60 хвилин, в опонента цей показник набагато більший — 3-4 години. Що стосується функціонала, то він приблизно однаковий. Але за більшістю важливих показників EcoFlow попереду. Якщо вивчати асортимент зарядних станцій на сайті Allo.ua, то можна впевнитися, що цей бренд є абсолютним лідером за кількістю наявних моделей. І це красномовне свідчення популярності ЗС цього виробника.

Exit mobile version