Site icon Околиці Кременчука

Як вибрати розмір бойлера?

Як вибрати розмір бойлера?

Власники квартир, приватних будинків і офісів уже давно користуються автономними водонагрівачами. Вони встановлюють бойлер чи проточний нагрівач. На жаль, через нестабільне водопостачання і недостатній тиск води проточний нагрівач підходить не для всіх. Простіше користуватися бойлером — накопичувальним баком, який не настільки залежить від наявності води в крані. Він може забезпечити гарячою водою кухню, ванну кімнату та інші приміщення. Від його об’єму, розмірів і форми залежить площина, потрібна для його встановлення. Aqua Life підкаже, як правильно обрати розмір бойлера.

Як обрати об’єм бойлера

Накопичувальні водонагрівачі вміщують від 10 до 300 л гарячої води, а отже, можуть бути малими і великими. Перед тим як здійснити вибір бойлера, розрахуйте витрату води залежно від кількості людей, які мешкають у будинку, і цілей використання (кухня, душ, ванна). Зазвичай купують бойлери об’ємом:

Якщо в будинку проживають три особи, які щодня миють посуд, приймають душ або користуються ванною, то рекомендують установлювати бойлер не менш ніж на 100 л. Якщо родина велика, то для кожної наступної людини потрібно додати ще 50 л.

Як підібрати місце для бойлера

Розрахувавши витрату води, оберіть місце для встановлення. Враховуйте при цьому схему підключення бойлера. Місце має бути:

Якщо немає можливості під’єднати один водонагрівач до водорозбірних точок кухні та ванної кімнати, встановіть два пристрої. У магазині Aqua Life можна вибрати міні бойлер, який вміститься над або під мийкою. Для ванної та душової краще купувати:

Враховуйте, що форма сильно впливає на ціну бойлера. Щоб укластися в запланований бюджет, проконсультуйтеся із фахівцем щодо вибору водонагрівача.

Exit mobile version