Site icon Околиці Кременчука

Як перевірити документи при покупці квартири?

Як перевірити документи при покупці квартири?

Якщо ви збираєтеся купувати квартиру, то одним з найважливіших моментів буде не стільки пошук і вибір відповідної нерухомості, скільки оформлення договору купівлі-продажу. Також надзвичайно важливо перевірити наявність і достовірність всіх документів, наданих продавцем. У цій статті ми розповімо про список необхідної документації та ризики, пов’язані з її відсутністю.

Перевіряємо документи перед купівлею

Якщо ви збираєтеся купити квартиру в Кременчуці й будь-якому іншому місті України, то на етапі вибору повинні оцінити безліч пропозицій, виділивши відповідні варіанти. Зробити це можна на онлайн-сервісі OLX, порівнявши вартість і умови продажу. При цьому важливо вибирати не тільки очима, а й враховувати різні ризики. Уникнути проблем при оформленні купівлі-продажу допоможе фахівець з нерухомості або юрист, який не тільки вкаже список необхідної документації, а й перевірить її справжність.

Серед документів, які повинен надати власник, варто відзначити такі:

Основним документом є право власності, яке може даватися на підставі:

Будь-який з перерахованих вище документів повинен відповідати чинному українському законодавству.

Навіщо перевіряти документацію перед покупкою квартири?

Недбале ставлення до перевірки документів власника квартири перед її покупкою може бути пов’язано з такими ризиками:

Щоб уникнути подібних ситуацій, завжди звертайтеся до юристів, які зможуть оцінити справжність документації, а також підкажуть коректність укладання договору про купівлю-продаж.

Exit mobile version