Site icon Околиці Кременчука

Як обрати пальник для походу та дому

Як обрати пальник для походу та дому

Бувалі туристи знають, що найперше в рюкзак потрібно покласти пальник. Адже без нього не можна приготувати повноцінний польовий обід чи просто нагріти води для чаю. Також пальники можуть згодитися і вдома — в квартирі чи на дачі. Який саме тип пальника обрати для різних ситуацій – детальніше в статті. 

Прості та зручні у використанні газові пальники 

Пальник, що працює від газу, влаштований дуже просто, щоби користуватися ним, не потрібні навички, як, наприклад, для рідинного пальника. Газ горить без кіптяви та запаху, тому саме пальники цього типу можна використовувати в домашніх умовах, наприклад, коли немає газу чи електроенергії. 

Працюють пальники від газових балонів, котрі запаковані герметично. Навіть якщо невелика кількість газу випарується під час під’єднання, він швидко випарується. Ще одна важлива перевага газового пальника – його не потрібно прогрівати перед запуском. 

Основні випадки, коли може знадобитися газовий пальник: 

Єдиний мінус газового пальника — нестабільна робота при низькій температурі. Також не підходить газовий пальник, якщо ви плануєте подорожувати літаком – газові балони не можна проносити в салон.

При виборі газового пальника слід врахувати кількість осіб, на яку ви будете готувати їжу. Для групи туристів з 1-3 осіб підійде бюджетний пальник з невеликим соплом. Чим більше людей у групі, тим більш потужним має бути пальник, щоби забезпечити всіх гарячою їжею. Для великої кількості людей варто обирати пальник потужністю від 2000 Вт. Для польових умов найбільше підходить пальник зі шлангом, оскільки його можна ставити прямо на землю.

Якщо ви обираєте пальник для походу, не забудьте придбати вітрозахисний екран. Ця маленька деталь допоможе приготувати їжу, навіть при сильних поривах вітру. 

Рідинні та мультипаливні пальники 

Цей різновид пальників більш вимогливий, адже потребує ретельнішого догляду, однак він безперебійно працює при від’ємних температурах. Щоби увімкнути пальник, в резервуар потрібно залити паливо, за допомогою помпи створити тиск усередині, щоб паливо надійшло у спеціальну трубку. Також, для коректної роботи попередньо потрібно прогріти пальник. 

Сучасні мульти- та рідкопаливні пальники відрізняються підвищеною потужністю, продуманою конструкцією, що спрощує експлуатацію.

Однією з найвідоміших компаній з виробництва пальників є Optimus, в асортименті котрого представлені універсальні мультипаливні пальники. В таких приладах передбачена усього одна форсунка для всіх видів палива, що значно спрощує роботу з пальником. 

Серед основних переваг мультипаливних пальників відзначимо: 

Газові чи мультипаливні пальники в магазині Терра Інкогніта представлені в широкому асортименті.

Exit mobile version