Site icon Околиці Кременчука

Готуємо п’ятничний коктейль з Vana Tallinn

Готуємо п'ятничний коктейль з Vana Tallinn

Знаменитий лікер Вана Таллінн — справжня національна гордість Естонії. Його історія створення оповита міфами та містичними розповідями. Водночас рецепт легендарного напою був і залишається істинним скарбом балтійського краю. Цей міцний та ароматний напій отримав безліч винагород, зокрема й міжнародних. Тож якщо ви ніколи не куштували Старий Таллінн, радимо це обов’язково виправити.

Унікальна рецептура

Виготовляється напій лише з натуральних інгредієнтів. Класичний продукт із міцністю 40% досі готується за оригінальною ідеєю Ілзе Маара й містить більш як 10 компонентів. За неповторний смак відповідають: ямайський ром, екзотичні лимон та апельсин, кориця, ваніль та інші ароматні спеції. Трудомісткий процес приготування вимагає чимало ручної роботи, а кінцевий продукт можна отримати не раніше ніж за місяць. З початку 2000-х років компанія Liviko почала активно розширювати свій асортимент. У колекції з’явилися нові цікаві різновиди напою. Одні підійдуть для вживання в чистому вигляді, інші — щоб приготувати смачний коктейль з Вана Таллінн. До переліку входять:

  1. Лікер Vana Tallinn Cream (міцністю 16%). Випускається в таких варіантах: кавовий, шоколадний, вершковий, з ароматом ванільного морозива.
  2. Лікер Vana Tallinn Winter Spice (міцністю 35%). Його смак збагачено традиційними спеціями холодної пори року — корицею, гвоздикою, кардамоном, мускатним горіхом, імбиром.
  3. Лікер Vana Tallinn Summer Lime (міцністю 35%). Його відтінки сильно відрізняються від типового продукту, адже у своєму складі містять ефірні олії цитрусових і м’яти.
  4. Лікер Vana Tallinn Heritage Edition (міцністю 40%). Ексклюзивний продукт для справжніх поціновувачів. Виділяється дуже насиченим присмаком та ароматом.

Будь-який із видів цього лікеру стане чудовим доповненням до застілля чи подарунком. Замовити Старий Таллінн ви зможете в крамниці алкогольних штук MAUDAU, де на вас чекають тільки оригінальні пляшки та цікаві коктейльні набори.

Коктейлі з Vana Tallinn

Пропонуємо декілька найкращих рецептів, що нададуть барв сімейному вечору або дружній вечірці:

  1. Vana Tallinn Coffee. Інгредієнти: лікер Вана Таллінн — 40 мл, кава — 200 мл, шоколадний сироп. А також вершки, кориця — для прикрашання. У високий стакан наливаємо каву, тонкою цівкою додаємо лікер. Прикрашаємо до смаку.
  2. Royal Tallinn. Інгредієнти: Вана Таллінн — 20 мл, сухе шампанське — 1 склянка. У чистий високий келих наливаємо лікер. Акуратно цідимо зверху шампанське. Не допускаємо змішування частин коктейлю.
  3. Vana Tallinn Mojito. Інгредієнти: лікер Summer Lime від Вана Таллінн — 40 мл, м’ята, половина лайма, содова, коричневий цукор — на смак. У стакані розминаємо свіжі листочки. Додаємо скибочку лайма, цукор. Наповнюємо склянку льодом, наливаємо алкоголь і необхідну кількість содової.

Лікер чудово поєднується з соками, сиропами, іншими напоями й надає безліч простору для польоту вашої фантазії.

Exit mobile version